уторак, 27. септембар 2022.

Selidbe

Selidbe po prvi put je uzbudljivo; na kraju krajeva, počinjete na svom mestu! Nažalost, pakovanje tako da možete pronaći stvari kada stignete u svoj novi dom je izazov, posebno ako to nikada ranije niste radili. Srećom, rano organizovanje i praćenje ovih saveta za selidbu mogu učiniti vaš prvi potez, kao i svaki sledeći, lakšim i lakšim.

Počnite rano da se pakujete za selidbe

Ako imate dovoljno vremena pre selidbe, počnite da se pakujete ranije. Nedelja u kojoj se selite biće manje stresna i imaćete vremena da se pobrinete za stvari koje ne možete da uradite rano. To možete da uradite tako što ćete spakovati delove ili predmete koje najmanje koristite, kao što su predmeti u vašem ormanu koje ne nosite često, posuđe u vašem ormanu ili sve one knjige na vašoj polici za knjige. Na ovaj način, većina vašeg životnog prostora ostaje „normalna“ koliko god je to moguće. Posvetite se pakovanju nekoliko kutija dnevno i obavezno ostavite nekoliko kutija za stvari koje ćete spakovati dan ranije, poput svakodnevnog posuđa i odeće.

Smanjiti stvari u toku selidbe

Pakovanje je savršen razlog da sortirate svoje stvari i budete brutalno iskreni prema sebi o tome bez čega možete da živite. Pametno je držati kutiju za donacije ili torbu pri ruci dok se pakujete kako biste te predmete lako držali odvojeno. Nakon što sortirate šta želite da zadržite i čega želite da se rešite, možete odlučiti da li želite da prodate predmete značajne vrednosti da biste pomogli u finansiranju vašeg preseljenja ili donirali predmete ljudima koje poznajete ili u dobrotvorne svrhe.

0 коментара:

Постави коментар